[pic=76_1232301490.jpg][pic=76_1232301428.jpg][pic=76_1232301355.jpg][pic=76_1232300912.jpg][pic=76_1232300845.jpg][pic=76_1232300615.jpg][pic=76_1232300533.jpg][pic=76_1232300469.jpg][pic=76_1232300399.jpg]De Pollet-boys hebben heel kostbare punten laten liggen tegen rode lantaarn Kontich. De bezoekers kwamen als snel op voorsprong (0-1). Een stevige lokale actie zette de bordjes weer gelijk langs een erg attente Kristof Benijts (1-1), ook de ruststand.[b]Met 10 verder: VC-doelman rood[/b]De VC-inspiratie bleef ook in de 2de helft ver zoek. Doelman Dieter Van den Schoor stopte foutief een doorgebroken aanvaller en kreeg prompt rood. VC met 10 verder en penalty, 1-2. Rood-wit probeerde nog de bakens te verzetten maar échte kansen bleven uit. Teleurstelling binnen en buiten de VC-kleedkamers. Kontich begreep niet wat het overkwam, van 2 naar 5 punten...[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM:[/i]Op de eerste speeldag na de winterstop kreeg VC Herentals het bezoek van hekkensluiter Kontich, een ploeg die in deze competitie amper twee punten wist te verzamelen. Ondanks de thuisploeg op volle sterkte kon aantreden, mocht men de bezoekers niet onderschatten. De eerste dreiging kwam nochtans van Kontich, een kopbal ging rakelings naast de kooi van Van Den Schoor. Amper één minuutje later was het bijna prijs aan de overkant. Van Aerschot ging alleen op doel af, werd gehaakt door Matthees maar de ref zag er geen graten in en liet gewoon verder spelen. Wie had toen kunnen denken dat dit ons zuur zou te staan komen…. Een halve minuut later toonde Kirsten zich opnieuw de meerdere in zijn bewaker maar op zijn voorzet kwam niemand ingelopen, jammer, alweer een gemiste kans. De bezoekers kwamen langzamerhand beter in de wedstrijd. Even na het kwartier resulteerde dit in een reuzenkans. Chahban stond moederziel alleen en kon vrij inschieten maar Van Den Schoor kon in extremis op schitterende wijze redding brengen. Uitstel van executie zo bleek want luttele seconden later kon Kontich wel juichen. Goossens werd knap bediend en liet Van Den Schoor deze keer wel kansloos. Herentals probeerde de bakens te verzetten maar was in eerste instantie enkel gevaarlijk via een vrije trap van Van Aerschot. Ook Benijts was nog dichtbij de gelijkmaker maar zijn kopbal werd op sublieme wijze onder de lat weggetikt. Toch klom de thuisploeg in de eerste helft nog op gelijke hoogte. Benijts lette goed op en vond een opening in de bezoekende muur om de gelijkmaker te netten. [b]Geen soelaas na de koffie: VC met 10 verder[/b]In de tweede helft kwamen Moons en Haest in de ploeg ten nadele van Benijts en Wijnants. Herentals kon niet onmiddellijk de wedstrijd naar zijn hand zetten en het was opnieuw Kontich dat de eerste kans liet optekenen. Van Den Schoor ging goed plat na een schot van Goossens. Herentals leek er nadien beter door te komen met goede pogingen van Vechter en Van Aerschot die respectievelijk over en naast knalden. Herentals kon zijn stempel echter niet blijven drukken op deze wedstrijd en het waren de bezoekers die ijskoud de fouten in de thuisdefensie afstraften. Goossens was alleen weg op doel en Van Den Schoor kon niet anders dan ingrijpen. Rood voor de Herentalse doelman als gevolg maar deed deze fase ons niet denken aan een identieke fase in het begin van de eerste helft?De strafschop werd trouwens omgezet door Filip Goossens, 1-2. Op enkele wissels na kon de thuisploeg geen vuist meer maken, via Moons kwam het nog dichtbij de gelijkmaker maar het mocht niet meer baten zodat de wedstrijd eindigde op 1-2.